Besök museet

Rian drivs av Falkenbergs kommun och arbetar både med design, konst och kulturhistoria. I museibyggnaden på Skepparesträtet 2 vid Ätran visar vi tillfälliga utställningar med design, konsthantverk, mode och arkitektur. Här kan du också låna smycken i det unika projektet Smyckoteket. Designmuseiverksamheten drivs med stöd av Region Halland och under åren 2018-2021 genomförs också ett regionalt utvecklingsprojekt för designmuseet med stöd av Statens kulturråd.

I närheten av museet finns två kulturhistoriska stadsgårdar, Hindströmsgården och Sjöbergsgården. De utgör hjärtat i den kulturhistoriska basutställningen Stadens nycklar, som framförallt riktar sig till skolorna. Under sommartid hålls gårdarnas trädgårdar öppna och erbjuder en lugn och vilsam atmosfär. Till Stadens nycklar hör också en samling kulturhistoriska skyltar i Falkenbergs gamla stadskärna, som berättar om stadslivet förr i tiden.

Runtom i Falkenberg finns också ett stort antal offentliga konstverk, bland annat av Per Kirkeby, Stig Blomberg och Klara Kristalova. Konstverken ägs av Falkenbergs kommun och förvaltas av Rian tillsammans med den del av konstsamlingen som är placerad i kommunala kontor och andra byggnader.

Parkering
Vi har en parkering för rörelsehindrade i direkt anslutning till museets entré. Är den upptagen finns det fler vid Hamngatan.

Tillgänglighet
Museet har hiss mellan våningsplanen och inga hindrande trösklar för rullstolen eller barnvagnen. På entréplan finns en stor toalett med skötbord. Ledsagare besöker museet gratis och ledarhundar är tillåtna.

Förvaring
Väskan eller ryggsäcken låser du in i våra låsbara skåp och skulle alla skåp vara upptagna hjälper vi dig gärna i receptionen. Tveka inte att fråga oss om du behöver hjälp med något.