Besök museet

Från konsthantverk och folkkär formgivning till industri- och tjänstedesign. Allt kan finnas på Rian designmuseum. Alla är välkomna.

Du hittar oss nedströms Tullbron vid ån Ätran i Falkenberg i ett vackert spannmålsmagasin från 1865. Husets korsvirkesteknik och den spetsformade rian, där spannmålet torkades, har fått ge namn och formspråk åt museet.

Sedan hösten 2017 har Falkenbergs museum två självständiga varumärken: Rian designmuseum och Stadens nycklar. Gemensamt för båda är visionen: Gränslöst nyfiken.

Till Rian designmuseum ska alla känna sig välkomna. Därför gör vi så mycket vi kan för att göra besöket enkelt för dig.

Parkering
Vi har en parkering för rörelsehindrade i direkt anslutning till museets entré. Är den upptagen finns det fler vid Hamngatan.

Tillgänglighet
Museet har hiss mellan våningsplanen och inga hindrande trösklar för rullstolen eller barnvagnen. På entréplan finns en stor toalett med skötbord. Ledsagare besöker museet gratis och ledarhundar är tillåtna.

Förvaring
Väskan eller ryggsäcken låser du in i våra låsbara skåp och skulle alla skåp vara upptagna hjälper vi dig gärna i receptionen. Tveka inte att fråga oss om du behöver hjälp med något.