AIO Salong: Gruebäcken & Tegelbruket 6. Vandring med baucircus & Katja Pettersson

 

Möt konstnärerna i Art Inside Out-residenset Störningar i utopin, kvarglömda platser.länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster Katja Pettersson och baucircus tar med oss i sina pågående processer i en salong och en vandring mellan Rian, Tegelbruket 6 och Gruebäcken.

baucircus är ett nätverk av kritiska planarkitekter och socialt inriktade hantverkare som driver en nomadisk arbetsstation. De utgår från en gemensam övertygelse och ett uppdrag att adressera och genomföra deltagande projekt genom hantverkets förenande kraft. Frida och Cle är grundarna till baucircus, och de är båda baserade i Berlin.

Fokus för designern Katja Petterssons arbete är hierarkin mellan människan och natur, förmedlat i form av gestaltningar och materiella utforskningar. Katja Pettersson har varit aktiv som kreatör, både självständig och i grupper, samt som lärare och föreläsare sedan sin MFA-examen vid Konstfack, Stockholm 2004. Hon var en av grundarna av designgruppen Front.


12:30 Introduktion och lunchmacka vid Rian

13:00 Vandring till Tegelbruket 6

13:15 Presentation av Katja Petterssons arbete på Tegelbruket 6

13:45 Vandring till Gruebäcken

14:15 Presentation av baucircus process vid Gruebäcken (på engelska)

14:45 Programmet avslutas


Salongen är ett samarrangemang mellan Rian och Art Inside Out och är den andra i en serie om tre under pågående residens.

Delar av samtalet kommer att hållas på engelska.

Evenemanget är gratis men antalet plater är begränsat.
Föranmälan till: malin.henningsson@falkenberg.se