Smyckoteket på Craft Days 2021

Till vänster Craft Days logotyp, till höger en kille med randig skjort och ett pärlhalsband av porslin

Smyckoteket är Rians nya samling av smyckekonst som finns tillgänglig för allmänheten att låna utan kostnad. Med lanseringen av Smyckoteket har Rian flyttat fram gränserna för hur en museisamling kan fungera och skapat möjlighet för fler att uppleva hur bärandet av samtida smycken kan väcka nyfikenhet och inbjuda till nya möten.

I samband med Craft Dayslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster 6–9 maj gör Smyckoteket ett gästspel på Konsthantverkscentrum i Göteborg. Med oss i resväskan har vi tolv smycken ur samlingen som kommer vara möjliga att låna.
Torsdag den 6 maj kl. 10.00–11.00 finns vi på plats för en fysisk visning av smyckena som därefter finns tillgängliga för hemlån. En digital version av visningen kommer finnas tillgänglig via Rians kanaler efteråt.

Utställningen är öppen torsdag-söndag.

 

Adress: Konsthantverkscentrum, Kastellgatan 21, Göteborg

Medverkande: Agnieszka Knap (PL/SE), Benedikt Fischer (AT/NL), Caroline Bäckman (SE), Gésine Hackenberg (DE/NL), Karin Johansson (SE), Lin Cheung (GB), Lisa Björke (SE), Marc Monzó (ES), Märta Mattsson (SE), Sanna Svedestedt Carboo (SE), Tore Svensson (SE), Zachery Lechtenberg (US)


Du kan förboka ditt smycke redan nu, gör så här:

  • Välj bland smyckena i bildspelet nedan.
  • När du hittat ditt favoritsmycke – mejla malin.henningsson@falkenberg.se och meddela vilket av smyckena du vill låna.
  • Du får ett bekräftelsemejl från oss om det smycke du valt är tillgängligt.
  • Bokade smycken hämtas hos Konsthantverkscentrum, 6-9 maj och är sedan in din vård till måndag den 17 maj, då det återlämnas på Kastellgatan 21.


Bakom initiativet Craft Days står Konsthantverkscentrum och Konstepidemin som tillsammans med 25 aktörer bjuder in till ett program fyllt av utställningar, digitala samtal, workshopar och öppna ateljéer. Innehållet arrangeras av allt från institutioner och högskolor till gallerier och enskilda utövare. Ta del av den samtida konsthantverkscenen i Västra Götaland, välkommen till Craft Dayslänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster den 6–9 maj!

Arrangörerna bakom Craft Days följer utvecklingen av coronapandemin och planerar evenemanget utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer och restriktioner.


Foto: IDNAMADI