Sportlovspyssel - Det textila är politiskt

Eftersom museet i år inte kan bjuda in till sportlovsaktiviteter på plats har vi ordnat en ”gör det hemma”-aktivitet kopplad till vårens utställning Det textila är politiskt, med chans att vinna en barnbok och två årskort.

Textilen har länge använts för att väcka uppmärksamhet och uttrycka åsikter. Under historien har slagkraftiga, textila fanor varit en viktig del av kampanjarbetet för olika rörelser. I modern tid har istället t-shirten tagit över som en plats där man för fram sitt budskap och olika åsikter.

Vad är viktigt för dig? Vilket budskap skulle du själv vilja förmedla till andra?
Skapa ditt egna budskap och motiv på mallar, föreställande en t-shirt och en fana, som finns länkade här på sidan att skriva ut.

För att delta i tävlingen laddas bidraget upp på instagram (konto med öppen profil) med hashtagen #dettextilaärpolitiskt eller mailas till rian@falkenberg.se senast söndag 28 februari. Vinnaren meddelas under vecka 9.


T-shirt att skriva utPDF

Fana att skriva utPDF


tekningar och pennor
Två barnböcker

Vinnaren får välja mellan böckerna; "Barn som förändrat världen" av Jenny Strömstedt eller "Vännerna fixar museum till alla" av Ninni Oljemark