Om museet

Rian designmuseum

Design är något som angår oss alla. Därför är vi gränslöst nyfikna och tycker att det är viktigt, intressant och roligt att få visa och berätta om design – historiens, dagens och framtidens. Från konsthantverk och folkkär formgivning till industri- och tjänstedesign. Allt kan finnas på Rian designmuseum. Alla är välkomna.

Du hittar oss nedströms Tullbron vid ån Ätran i Falkenberg i ett vackert spannmålsmagasin från 1865. Husets korsvirkesteknik och den spetsformade rian, där spannmålet torkades, har fått ge namn och formspråk åt museet.

Besök våra utställningar, sjunk ner i vår tidskriftshörna och läs svensk och internationell design- och arkitekturpress, hitta en intressant bok om design i Rian shop eller fundera över form i vårt café.

Butiken

Alla är välkomna

Till Rian designmuseum ska alla känna sig välkomna. Därför gör vi så mycket vi kan för att göra besöket enkelt för dig.

Vi har en parkering för rörelsehindrade i direkt anslutning till museets entré. Är den upptagen finns det fler vid Hamngatan. Museet har hiss mellan våningsplanen och inga hindrande trösklar för rullstolen eller barnvagnen. På entréplan finns en stor toalett med skötbord. Väskan eller ryggsäcken låser du in i våra låsbara skåp och skulle alla skåp vara upptagna hjälper vi dig gärna i receptionen. Tveka inte att fråga oss om du behöver hjälp med något.

 Tre uppdrag

Rian har tre olika uppdrag: design, kulturhistoria och Falkenbergs offentliga konst. Designuppdraget marknadsförs genom Rian designmuseum. Det kulturhistoriska uppdraget kommuniceras med namnet Stadens nycklar (www.stadensnycklar.selänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster).